Tips til billigere skiferie

Læs med her under for inspiration til en billig skiferie.

Det er svært at komme udenom, at det er dyrt at stå på ski. En skitur består typisk af alle følgende elementer:

 • Transport (bil, bus, fly)
 • Logi (hotel, hytte)
 • Mad (pension, restaurant, indkøb til madlavning)
 • Skiudstyr (leje, køb)
 • Lommepenge (snacks, souvenirs)

Det bliver samlet til rigtig mange penge og derfor kan det være en god idé at overveje, hvor man kan spare penge. Jeg vil herunder gennemgå nogle parametre, der har stor betydning for din skiferies samlede pris:

Læs artiklen om, hvorvidt man kan spare penge på at købe ski i stedet for at leje dem hvert år her.

Rejsetidspunkt

Det er dyrt at stå på ski, men det er endnu dyrere at rejse på skiferie i højsæson og højtider (uge 7 og 8, jul, nytår, påske). Jeg har sammenlignet priser for 3 rejseselskaber til 3 forskellige populære skidestinationer med 3 forskellige transporttyper. Alle priserne er for 2 voksne og 2 børn. Jeg tog i alle eksemplerne udgangspunkt i populære hoteller tæt på pisten i uge 7 og sammenlignede med prisen for tidligste og seneste afgang i sæsonen uden for højtiderne.

Val Thores med fly
(Danski)
Livigno med bus
(Vinterly)
St. Anton, kør-selv
(Højmark)
Uge 2 = 32.326,-
Uge 7 = 54.701,-
Uge 14 = 34.958,-
Uge 2 = 27.476,-
Uge 7 = 36.636,-
Uge 12 = 30.396,-
Uge 2 = 28.892,-
Uge 7 = 37.412,-
Uge 12 = 31.412,-
Forskel = 22.375,- Forskel = 9.160,- Forskel = 8.520,-

Sammenligningen viser forskel i priserne, og det ses tydeligt, at det kan betale sig at rejse uden for højsæson, hvis man vil på billig skiferie. Sammenligningen er et øjebliksbillede fra august 2019 og skal ikke ses som den generelle prisforskel.

Vær opmærksom på at vælge et snesikkert skiområde, hvis du rejser meget tidligt eller sent på sæsonen. Se min gennemgang af snesikre områder her.

Afbudsrejse

Hvis man har is i maven, kan man satse på en afbudsrejse. Det er dog svært at påvise, hvor mange penge man reelt kan spare. En afbudsrejses fordel er den billigere pris, men der er en del ting, man skal være opmærksom på:

 • Man kan ikke frit vælge destination
 • De bedste hoteller kan være udsolgt
 • Afbudsrejser kan være tegn på dårlige sneforhold

Hvis du kan leve med et mindre skiområde, et hotel et stykke fra pisten og liften, samt sneforhold der ikke er perfekte, så kan du spare penge ved at tage en afbudsrejse. Du kan også være heldig at få en billig skiferie, der opfylder alle dine krav til en skiferie, men du kan bare ikke være sikker.

Transporttype

Transporttypen betyder en del for prisen af din rejse. Jeg har herunder sammenlignet en rejse med Slopetrotter til Canazei på samme hotel i uge 7 for en familie på 2 voksne og 2 børn. Prisen for kør-selv er inkl. estimeret 2500kr til brændstof og vejafgift.

Kør-selvBusFly
31.132,-34.032,-39.932,-

Det er ikke overraskende, at kør-selv er billigst og fly er dyrest. Det skal dog overvejes, hvor meget din tid og antal dage på ski er værd for dig. Overvej særligt hvor mange feriedage, du skal bruge på de enkelte transporttyper – en ekstra feriedag for 2 voksne kan være dyrt.

Kør-selv Bus Fly
+ Antal dage på ski
– Transporttid
– Bekvemmelighed
– Slid på bil
+ Antal dage på ski
+ Bekvemmelighed
– Transporttid
+ Transporttid
+ Bekvemmelighed
– Antal dage på ski

Antal rejsende

Rejser bliver typisk billigere, jo flere du rejser sammen. Jeg har sammenlignet prisen for 2, 4 og 8 voksne til Val Thorens i uge 7 på samme hotel med fly (Danski) her under.

2 voksne4 voksne8 voksne
10.728,- pr person8.596,- pr person8.291,- pr person

Det er min klare anbefaling at rejse så mange sammen som muligt, hvis der ønskes en billig skiferie. Hvis I er et større selskab, kan I ringe og få et endnu bedre tilbud.

Det er også muligt at finde et rejsefællesskab, som har fået forhandlet en god pris, fordi de rejser mange sammen. Jeg har personligt rejst med CBS i 3 år. De rejser utrolig mange sammen og kan derfor forhandle en super fordelagtig pris. Vær dog opmærksom på, at du måske skal bo sammen med folk du ikke kender, som kan have andre idéer om, hvad der udgør en god skiferie.

Mad

Mange hoteller tilbyder halvpension med morgenmad og aftensmad. Det er utrolig svært at sammenligne priser, da kvaliteten af pensioner varierer. Valget om at købe halvpension eller at lave maden selv skal komme an på, hvordan man foretrækker at holde skiferie. Det kan være meget bekvemt, at maden står klar til en, så man kan bruge kræfterne på at stå på ski, men der er også noget hyggeligt i at lave og spise mad som familie i egen lejlighed eller hytte.

Madposten til frokost er anderledes sammenlignelig. Man kan spise mad på pisterne eller man kan lave madpakke og tage med på pisten. Du kan se min sammenligning med groft estimerede priser her under.

Restaurant på pistenMadpakke på pisten
125kr pr person10kr pr person
500kr pr familie40kr pr familie
3000kr pr familie, 6 dage 240kr pr familie, 6 dage

Du kan estimeret spare 2.760,- pr familie med 6 dage på ski ved at smøre madpakke.

Opsamling

Mine bedste tips til en billig skiferie er at rejse mange sammen uden for højsæsonen, samt at smøre madpakke i stedet for at spise frokost på restauranterne på pisten, hvis man kan overskue det.

Estimerede besparelser j.f. udregningerne i artiklen:

 • Rejs uge 2 i stedet for uge 7: Spar 31%
 • Rejs 8 i stedet for 2 personer: Spar 23%
 • Smør madpakke: Spar 92%

About the author

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *