CopenHill

København har fået sin helt egen skibakke ovenpå forbrændingsanlægget på Amager! ELSKERSKI har været på besøg for at afprøve pisterne på CopenHill Amager Bakke – og det kan virkelig anbefales. Læs med her under.

Når man ankommer til forbrændingsanlægget, træder ud af bilen og kigger op ad bygningen er følelsen bare “WOW”. Byggeriet er virkelig imponerende, og det bliver endnu mere imponerende jo længere man kommer op.

Artiklen er inddelt i følgende afsnit:

Transport til skibakken

CopenHill ligger mellem Refshaleøen og Kløvermarken på Amager. Du kan komme dertil med bus eller bil. Bus 2A stopper 850m fra skibakken og der er 750m, hvis du tager bus 37. Hvis du har eget skiudstyr med, vil jeg anbefale at tage bilen og parkere på den store parkeringsplads lige ved CopenHill.

Der findes desværre ingen opbevaringsmuligheder af ski og udstyr hos CopenHill endnu. Jeg ville elske at kunne tage bussen til skibakken uden at skulle slæbe ski og skistøvler i offentlig transport gennem København. CopenHill oplyser, at de arbejder på en løsning.

Priser og udstyr

Lad os få det kedelige af vejen. Skisport er en dyr hobby og CopenHill er ingen undtagelse. En times skiløb koster 150kr plus 20kr i dagsforsikring, hvis du selv har udstyr med. Hvis du skal leje udstyr koster en time totalt 320kr. Der opnås rabat, når du booker tre sammenhængende timer. Selve liftkortet koster 50kr, men kan genbruges og er således en engangsudgift. Hvis du har planer om at bruge skibakken 11 timer om året eller mere, har CopenHill medlemskaber, der bedre kan betale sig. Medlemskaber og priser anno 2019 er præsenteret i tabellen her under med en indikation om, hvornår du bør købe et medlemsskab.

BasiskortFordelskortÅrskort
Timepris150,-65,-0,-
Dagsforsikring20,-20,-0,-
Liftkort50,-0,-0,-
Pris pr år0,-795,-2495,-
Årsforsikring 0,- 0,- 120,-
Kan betale sig vedop til 10 timer11-24 timer25 timer og opefter

Sidste række i tabellen er udregnet af et gennemsnit mellem 1, 2 og 3 timers skiløb ved hvert besøg. Kører du altid kun 1 time ad gangen, kan årskortet fx betale sig allerede ved 22 timer.

Der findes også et medlemskab til dig, der kun vil stå i hverdagene, som ikke er med i ovenstående tabel.

Tip: Hvis du vil prøve skibakken, inden du betaler 2495,- for et medlemskab, kan du tage fat i den bookingansvarlige, den dag du besøger skibakken første gang. Det lykkes mig at lave en mundtlig aftale om at få tilsendt en rabatkode svarende til timepris og liftkort, som kunne benyttes til køb af medlemskab efterfølgende – og jeg fik min rabatkode som lovet.

Du kan få det fulde overblik over priserne på CopenHill på deres egen side her.

Skioplevelsen

Det hele begynder med liften. Du får udleveret liftkort, der virker præcis som du er vant til fra skiferien i alperne. Der findes fire lifter totalt. Fra bunden tager du tre forskellige transportbånd og sidste stykke til toppen sker med slæbelift (tallerkenlift). Turen med lift tager fra bund til top ca. ni minutter. Se hele turen med lift i en hurtig version her under.

Inden du tager din første tur, kører du over sorte måtter, der smører dine ski med silikone, der i samarbejde med underlaget af neveplast skal snyde dig til at tro, at du står på ski på sne.

Skiunderlag af neveplast på CopenHill.

Når du tager turen ned af bakken, er det første du ligger mærke til lyden. Det larmer en del, når du kører på plastunderlaget. Se (og hør) evt klippet længere nede, hvis du er nysgerrig.

Inden du når at vænne dig til lyden, bider du mærke i, at skiene skrider lidt mere på underlaget end på sne. Det er altså lidt sværere at dreje og bremse, end du er vant til. Nu lyder det hele lidt negativt, men der går ikke mange ture på bakken før, du har vænnet dig til underlaget. Faktisk vil du sætte pris på underlaget, hvis du ønsker at træne og udvikle din teknik, for underlaget er ikke lige så tilgivende som sne. Det betyder, at du skal koncentrere dig mere i hver enkelt bevægelse – du bliver straffet hårdere for dine fejl i forhold til skiløb på sne. Se turen fra toppen til bunden af bakken i klippet her under.

Skibakken er totalt 450m lang og kategoriseret som sort/rød på toppen med 45% hældning, hvor den er stejlest og blå/grøn i bunden med hældninger helt ned til 14%. Skiløbere kan ved hjælp af de fire lifter vælge det sted på bakken, der passer til deres niveau. Der er porte til slalom øverst på bakken samt freestyle park til hop og tricks længere nede.

Turen fra top til bund kan tilbagelægges på under et minut i rask tempo. Jeg har erfaret, at det for mig giver mest kvalitetstid på ski ved hovedsageligt at holde mig til øverste lift og pist. På den måde undgås de langsommere lifte samt de mindre øvede skiløbere i bunden, som der naturligvis skal være plads til.

Afrunding

Jeg er stor fan af skibakken på Amager og kan se rigtig mange brugsscenarier. Særligt bør du benytte skibakken som opvarmning til din skiferie for at undgå, at første feriedag går med at genopfriske teknikken og at anden feriedag går med at ømme dig, fordi du ikke har brugt dine skimuskler siden uge 7 forrige år.

Besøg CopenHill Amager Bakke hvis:

  • Du skal have pudset formen af, inden skiferien.
  • Du vil træne din teknik på ski.
  • Du ønsker et sjovere alternativ til træningscenteret.
  • Du vil lære at stå på ski.
  • Du ønsker at dine børn lærer at stå på ski (Der er rabat på børn op til 10 år).
  • Du bare elsker at stå på ski.

Besøg IKKE CopenHill Amager Bakke hvis:

  • Du forventer at det kan erstatte din skiferie.

About the author

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *