Bad Gastein

Bad Gastein er kendt for deres termiske bade, men rygterne siger, at de også har et fantastisk skiområde. Hvis du leder efter ski in/ski out, så er du kommet til den forkerte by, men skiområdet har bestemt noget at byde på. Overvejer du en skiferie til Bad Gastien, så læs med herunder.

Der er flere områder i Gasteinerdalen: Bad Gastein, Sportgastein, Bad Hofgastein, Dorfgastein. Bad Gastein og Bad Hofgastein er forbundet med lift, mens de resterende områder samt Bad Gasteins ene bjerg kan nås med bus. Der kører skibus, som er gratis indtil kl. 18 hver dag.

ELSKERSKI - Bad Gastein - Gasteinerdalen

Se et interaktivt pistekort på Gastein’s egen side her.

Bad Gastein

Der går en gondol fra hovedgaden i Bad Gastein lige ved siden af banegården, der tager dig fra 1002m til 2251m, som er toppen af bjerget Stubnerkogel og også toppen af hovedområdet i Bad Gastein. Man har klart de bedste forudsætninger for en god skiferie i Bad Gastein, hvis man bor tæt på denne lift. Der er 8 lifte på bjerget, heraf 4 meget korte lifte. Bjerget er forbundet med lift til de sideliggende bjerge i Bad Hofgastein, som indeholder yderligere 8 lifte. Bad Hofgastein byder blandt andet på en 10km rød pist, der slanger sig fra byens højeste punkt og hele vejen ned til selve byen.

I både Bad Gastein og Bad Hofgastein kan man køre på ski hele vejen ned til byerne, som ligger forholdsvis lavt. Det betyder, at vejret kan blive en udfordring, hvis man ønsker at køre hele vejen. I uge 10 var der op til 10 grader i byen, så sneen i bunden mindede mest af alt om slush ice. Det var en tung sne, som var utrolig svært og hårdt at køre i. De lange nedfarter som findes i området, lyder på papiret godt, men for at udnytte dem skal man afsted tidligere på sæsonen i køligere vejr, hvor de med garanti er lækre at køre.

Pisterne er generelt svære i Bad Gastein. Der er næsten kun røde pister, og de blå løber hovedsageligt hel ned til byen eller er transportstykker. Jeg vil nødig være begynder på ski i Bad Gastein sent på sæsonen.

Sportgastein

En skiferie til Bad Gastein bør også byde på et besøg i det lille skiområde i nabobyen Sportgastein, der kun ligger en 15 minutters bustur væk. De lokale skulle efter sigende flokkes hertil, når de har fri fra job, og det plejer at være et kvalitetsstempel. Området består af et enkelt bjerg på 2686m og en to-delt gondol. Der løber fire sideløbende pister fra toppen, og der findes både blå, røde og sorte nedfarter her. Det højeste punkt i hele Gasteinerdalen findes i Sportgastein og det er med til at gøre området attraktivt, særligt sent på sæsonen. Sportgastein er et besøg værd – jeg vil anbefale en enkelt dag i området.

ELSKERSKI - Bad Gastein - Sportsgastein

Dorfgastein og Graukogel

På den anden side af byen Bad Gastein ligger bjerget Graukogel. Det er ikke forbundet med resten af liftsystemet og kræver derfor gang eller bus. Bjerget er lidt højere end i hovedområdet og der findes 3 lifter her. Tager man på en længere bustur, kan man besøge Dorfgastein, som har lige så mange lifter som Bad Gastein og Bad Hofgastein til sammen. Gasteinerdalen har meget at byde på, særligt hvis man ikke har noget imod en bustur. Jeg har efter en uges fremragende skiløb stadig til gode at besøge både Dorfgastein og Graukogel.

Freeride i Gastein

Gasteinerdalen har en del kontrollerede freerideområder, markeret med stiplede linjer på deres pistekort. De findes i Sportgastin og Dorfgastein samt på Kraukogel. På freerideområdet i Sportgastein er hældningen så lav, at alle kan være med. Det er ideelt for børn, der gerne vil prøve at køre rigtig offpist uden risikoen, men det betyder samtidig, at erfarne skiløbere hurtigt vil kede sig i området. Jeg vil glæde mig til at prøve de tilsvarende områder i Dorfgastein og på Graukogel på min næste skiferie til Bad Gastein.

ELSKERSKI - Bad Gastein - Sportsgastein Kontrolleret offpist

Jeg har på nedenstående kort sat en rød ring omkring et område, jeg på det varmeste vil anbefale. Det er ikke markeret som et kontrolleret freerideområde, men i uge 10 havde det perfekte forhold til netop freeride. Man har adgang til området via lift nr 19, der er en 4-personers stolelift.

Det er et forholdsvis stort område, som starter stejlt og går over i en mere moderat hældning med en del større og mindre klippestykker, der kan laves små drop fra.

ELSKERSKI - Bad Gastein - Freeride omraade

På det nederste stykke findes der træer, hvorefter man rammer et transportstykke, der går tilpas sidelæns til at dække hele området, men stadig har en hældning der gør, at man kan trille hele vejen tilbage til Bad Gastein uden at bruge stave. Det er et rigtig sjovt område både for skiløbere der er garvede og mindre garvede i offpisten. De stejle stykker kan delvist undgås ved at holde til venstre, klipperne kan man køre udenom, og man kan vælge skovstykker i bunden med mindst tæthed, hvis man ønsker det. Dette område skal simpelthen besøges, hvis man er i Bad Gastein og har en forkærlighed for offpist.

Hvem skal besøge Bad Gastein?

  • Du skal tage til Bad Gastein, hvis du elsker at køre offpist, uanset om du ny eller erfaren på området. Bad Gastein indeholder endnu flere muligheder for offpist og freeride end det beskrevne i denne artikel.
  • Du skal tage til Bad Gastein, hvis du er en erfaren skiløber på pisten.
  • Du skal tage til Bad Gastein, hvis du vil have adgang til flere skisportsområder på samme liftkort.
  • Du skal tage til Bad Gastein, hvis du elsker termiske bade.

Hvem skal IKKE besøge Bad Gastein?

  • Du skal ikke tage til Bad Gastein, hvis du søger ski in/ski out. Du skal forberede dig på lidt transport til og fra lifterne.
  • Du skal ikke tage til Bad Gastein, hvis du er nybegynder. Pisterne er generelt svære.

Klik her for informationer om destinationen hos skier.dk.

About the author

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *