Sauze d’Oulx

Sauze d’Oulx er en italiensk OL by med et fransk navn halvanden time i bus fra lufthavnen i Torino. Læs med her for nogle indtryk fra byen og skisportsstedet, inden du bestiller din skiferie til Sauze d’Oulx.

Byen Sauze d’Oulx er meget lille og meget charmerende. Vi blev sat af lige uden for byen, da bussen ikke måtte køre i midten af den brostensbelagte by.

Brostensbelagt gade i Sauze d'Oulx

Italienere kan, på os danskere, virke en smule dovne og sure, men jeg vil gerne slå et slag for alle de lokale, jeg mødte på min vej i Sauze d’Oulx. Sjældent har jeg mødt så søde og hjælpsomme mennesker.

Alle lifter i Sauze d’Oulx er klassiske ældre stolelifte (uden varme eller visir). Til gengæld var der ingen kø ved liftene i hele den uge, jeg besøgte byen. Rygterne siger, at Sauze d’Oulx og Sestiere er yderst populære blandt de lokale, der flittigt benytter skisportsstederne i weekender og helligdage, mens de få turister har området for sig selv i hverdagene.

Sauze d'Oulx 2-personers lift

Pisterne i Sauze d’Oulx er hovedsageligt røde, smalle og ligger klemt mellem træerne, som fx den røde pist 29, som du kan du kan se herunder. De egner sig ikke særligt godt for begynderen på ski.

Der findes også få begyndervenlige blå pister, fx nr 52, ligesom der også findes et antal mere udfordrende og sjove pister i toppen af Sauze d’Oulx, fx nr 47.

Sauze d’Oulx er en del af området Via Lattea (Dansk: Mælkevejen), som består af de tre større byer Sauze d’Oulx, Sestriere og Montgenevre. De indeholder til sammen 400km pister. Hvor Sauze d’Oulx er kendetegnet ved skiløb på pister mellem træer, så ligger Sestriere en del højere, hvilket i højere grad tillader brede overskuelige pister, samt offpist mellem pisterne.

Du kan nå fra toppen af Sauze d’Oulx til Sestriere med en gondol på 10 minutter – en tur du kan se nedenfor. Jeg forestiller mig, at der kan køres noget guddommelig offpist langs gondolen ned til mellemstationen, men det var der slet ikke sne til i starten af 2022.

De er ret dårlige til det med skilte i Sauze d’Oulx. Pisterne er ikke særlig godt markeret med numre, og de store pistekort er typisk placeret et stykke fra pisten. Alt i alt var det super svært for mig at finde rundt.

Til sidst vil jeg nævne, at der ligger en meget lille by, Sansicario, i forlængelse af Sauze d’Oulx. Her er pisterne bredere og sjovere, hvis du spørger mig. Du kan se en af de røde pister fra Sansicario her under. Når du skal tilbage til Sauze d’Oulx, skal du med en meget lang T lift – husk at træne lår, inden du tager afsted.

Hvem skal besøge Sauze d’Oulx?

  • Du skal tage på skiferie i Sauze d’Oulx, hvis du vil have adgang til 400km pister på tværs af flere byer.
  • Du skal tage på skiferie i Sauze d’Oulx, hvis du er til små autentiske og charmerende byer.

Hvem skal IKKE besøge Sauze d’Oulx?

  • Du skal ikke tage til Sauze d’Oulx på din første skitur. Der er ikke nok områder til begyndere på ski.

About the author

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *