Tignes

Jeg havde hørt, at Tignes skulle være beton og kedelig, samt at man kan stå på ski året rundt i Tignes. Jeg havde også hørt folk kalde området omkring Tignes for verdens bedste skiområde. Med disse forventninger i bagagen drog jeg til byen i december 2019 og blev positivt overrasket over skiområdet. En skiferie i Tignes har virkelig noget for alle og enhver. Kig med herunder.

Tignes ligger over 200km fra den lille hyggelige lufthavn i Grenoble og kræver således en transfer på 3,5 time før din skiferie i Tignes for alvor begynder. Det er lang tid i bus, men skiområdet med 300km pister har til gengæld masser at byde på, når du kommer frem. Franskmændene kalder området Espace Killy, og nogen kalder det for verdens bedste skiområde.

Tjek et opdateret pistekort for Tignes og Val d’Isere her.

ELSKERSKI - Tignes logo

Tignes’ hovedby ligger i 2100 meters højde og er således en meget højt beliggende skisportsby, hvilket er en del af forklaringen på den lange transfertid. Men med højden følger typisk også sne, og det fik vi masser af, mens vi besøgte byen.

Skiområdet i Tignes og Val d’Isere er fabelagtigt, så er det sagt. Der er en overvægt af lette pister i området. Faktisk er langt over halvdelen af alle pister grønne eller blå! Det er altså et sandt slaraffenland for dem, der endnu ikke er helt sikre på ski.

Til de mere garvede, der har mod på offpist, er der uanede muligheder i Tignes. Skiområdet omkring Tignes og Val d’Isere ligger meget spredt, og eftersom hovedparten af pisterne ligger over trægrænsen, giver det rigtig mange muligheder for offpist under liften og mellem pisterne.

Hvis man er til udfordringer på pisten, findes der også røde og sorte pister, der giver sved på panden. Søger du dette, skal du dog opsøge det aktivt – ellers kan du nemt ende med at føle, at du kun har kørt på blå pister, når du skal hjem fra Tignes.

Vejret var meget omskifteligt og solen måtte ofte kæmpe mod skyerne.

Både Tignes og Val d’Isere har en gletscher, der sikrer snesikker skiløb store dele af året. Begge var dog lukket pga vejret, mens jeg besøgte området. Jeg har på min to-do at besøge La Grande Motte, Tignes’ gletscher, en sommer.

Ingen lifte havde visir på, hvilket er lidt underligt, byens højde taget i betragtning. Det er helt sikkert et punkt, hvor Tignes trænger til en modernisering. Og smid lige varme i sæderne, nu I er igang.

Tignes har en tog-lift!

I Tignes’ bydel Val Claret kan man tage toget fra 2100m og op i 3032m. Toget kører inden i bjerget og det tager ingen tid at tilbagelægge en kilometer opad. Der kan til gengæld gå et pænt stykke tid før toget kommer sammenlignet med liften. I den lille by La Daille, der ligger mellem Tignes og Val d’Isere, kan man ligeledes tage toget til toppen. Jeg har optaget en video af turen, som du kan se i fast motion herunder.

Tignes er kendt for at være en forholdsvis grim skiby, men jeg synes faktisk der var hyggeligt. Måske var mine forventninger bare lave. Udover byens charme, har den flere muligheder for ski in/ski out end de fleste skibyer.

Min oplevelse med ski in/ski out blev ikke dårligere af, at mit hotel lavede en guddommelig pizza til frokost.

Slutteligt vil jeg bare lige understrege, at der fantastisk mulighed for kontrolleret offpist på bjergene i Tignes mellem pister og under lifter, og så er der bare super flot i landskabet.

Hvem skal besøge Tignes?

  • Du skal tage på skiferie til Tignes, hvis du elsker offpist.
  • Du skal tage på skiferie til Tignes, hvis du er fan af lette pister.
  • Du skal tage på skiferie til Tignes, hvis du søger ski in/ski out.
  • Du skal tage på skiferie til Tignes, hvis du vil være sikker på sne.
  • Du skal tage på skiferie til Tignes, hvis du vil prøve at tage toget i stedet for liften.

Hvem skal IKKE besøge Tignes?

  • Du skal ikke tage på skiferie til Tignes, hvis du vil hurtigt fra lufthavn til skisportsby.
  • Du skal ikke tage på skiferie til Tignes, hvis du kun vil køre hardcore sorte pister.

Klik her for informationer om destinationen hos skier.dk.

About the author

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *